Collecteren nieuwe stijl….

Er zijn de afgelopen maanden veel contacten gelegd met de organisatoren van de diverse collectes in Groot Bergeijk. Dus dat betekent naast Bergeijk ook Luyksgestel, Westerhoven en Riethoven.
Veel van deze Goede Doelen liepen vaak tegen dezelfde problemen aan en reageerden enthousiast toen zij informatie kregen hoe zo’n Goede Doelen Week eigenlijk werkt.
Dit betekent niet dat er helemaal geen collectes meer gelopen zullen worden. Enkele doelen hebben aangegeven nog zelf te willen blijven collecteren.
Aan de Goede Doelen Week kunnen alleen maar landelijk geregistreerde doelen meedoen. Plaatselijke collectes voor lokale verenigingen kunnen niet worden opgenomen in de Goede Doelen Week.
Eén keer per jaar worden er door de collectanten formulieren/machtigingen rondgebracht waarop u zelf kunt aangeven wat u wilt bijdragen aan het door u gekozen goede doel(en). Het totaalbedrag zal worden afgeschreven van uw rekeningnummer.
Op het formulier zal eventueel ook een QR-code worden geplaatst.
Uiteraard blijft het ook mogelijk om contant geld in de envelop te doen.
In plaats van 20 keer naar de voordeur te lopen met uw portemonnee vult u nu één totaalbedrag in wat u over hebt voor de verschillende doelen.
U geeft zelf de verdeling tussen de doelen aan op het formulier dat de week erop weer wordt opgehaald door de collectanten.
Het grote voordeel van deze nieuwe manier van collecteren is dat met een groot aantal collectanten alle straten van de Gemeente Bergeijk bestreken kunnen worden.
Deze maand gaat het bestuur verder met het uitbouwen van de organisatie. De oprichting van een stichting vereist de gang naar de notaris. De kamer van koophandel is nodig en uiteraard een geschikte bank. Dit maakt het voor bedrijven ook interessant om deze actie te sponsoren. Maar daarover later meer.
U ziet dat er op een enthousiaste manier hard gewerkt wordt om het collecteren in de Gemeente Bergeijk eenvoudiger te maken voor de inwoners. En dat u nog steeds op een gulle en veilige manier iets kunt bijdragen aan de goede doelen.

Heeft U een vraag aan Goede Doelen Week Bergeijk?

Vul het formulier in of stuur ons een e-mail. Wij nemen dan contact met u op.

Stuur ons een e-mail:
info@gdwbergeijk.nl